Xemel: Napojení na srovnávače a marketplacy už nemůže být jednodušší

Přemýšleli jste někdy, jak jednoduše a efektivně spravovat vaše produktová data pro různé prodejní platformy? Na to máme jednoduchou odpověď. Aplikace Xemel to zvládne. Přečtěte si celý článek a objevte, jak vám Xemel může pomoci maximalizovat výkon online inzerce.

 

Co je Xemel?

Xemel funguje jako správce a online editor produktových XML a CSV feedů. Umožňuje snadnou editaci produktových dat pro napojení na marketplacy, srovnávače zboží a další inzertní platformy jak v Česku, tak i zahraničí. Produktová data proudí přes Xemel do více než 45 zemí.

Xemel podporuje celou řadu produktových feedů. Jedním z nich je formát feedu pro Srovnáme.cz. V Xemelu snadno přizpůsobíte produktová data podle požadavků Srovnáme.cz – včetně doplnění nepovinných parametrů k jednotlivým produktům. Jak v Xemelu vytvořit feed pro Srovname.cz se dočete dál v článku.

 

S čím vám Xemel pomůže

Generování a úprava feedů

Generování a editace feedů patří mezi hlavní funkce Xemelu. Kromě feedu pro Srovnáme.cz podporuje Xemel feedy pro platformy jako je Favi, Glami, Google Shopping, Facebook, Kaufland Marketplace, Alza Marketplace, Heureka, Zboží.cz, eMAG, Shoptet, Upgates, Biano, Pilulka Marketplace, Ceneo, Zalando a mnoho dalších. V Xemelu máte možnost editovat feedy tak, aby splňovaly požadavky jednotlivých platforem. Díky více než 40 editačním akcím je úprava feedu automatizovaná, což editaci výrazně urychluje. 

Hromadné úpravy

Práce v Xemelu nabízí dva přístupy. Pro hromadné úpravy produktů můžete využít jednoduchá pravidla.

V případě, že se soustředíte přímo na jednotlivé produkty, můžete provádět změny na úrovni vybraného produktu. Buď manuálně, nebo pomocí importu vlastního souboru s požadovanými změnami.

Napojení e-shopu na dodavatele

Kromě správy feedů pro prodejní platformy, můžete v Xemelu také efektivně řídit data od vašich dodavatelů. Xemel tým vám upraví feed od dodavatele, a vy ho pak jednoduše nahrajete do svého e-shopového řešení. Navíc lze spojit feedy od několika dodavatelů do jednoho společného feedu, což umožní nahrání dat od všech dodavatelů do vašeho e-shopu jediným importem. To minimalizuje komplikace spojené s udržováním několika separátních importních můstků pro jednotlivé dodavatele. Více o napojení e-shopu na dodavatele >>

Custom feedy

Potřebujete vytvořit feed s vlastní strukturou nebo máte specifické požadavky na produktový feed? Dle vašich individuálních potřeb vám Xemel tým vypracuje feed na míru. Custom feed si poté můžete v Xemelu sami libovolně upravovat, nebo ho svěřit do rukou Xemel týmu. 

AI generované produktové popisy

Xemel dokáže generovat nová produktová data pro váš e-shop, především ve formě produktových popisků. Jak to funguje? Na základě vašeho produktového feedu a dalších relevantních informací (klíčových slov, parametrů atd.) vytvoří tým Xemelu společně s umělou inteligencí jedinečné produktové popisy. Ty lze poté snadno integrovat do celého e-shopu nebo vybraného sortimentu. Produktové popisy jde generovat v mnoha jazycích. Čtěte případovou studii: Jak Xemel ušetřil e-shopu Grejt.sk třičtvrtě milionu korun pomocí AI generovaných produktových popisů

4 důvody, proč si vybrat Xemel

Změna formátu na klik

Jestliže chcete pracovat s Xemelem, potřebujete vstupní zdroj produktových dat. Můžete využít například svůj feed z Shoptetu, Heureky, Google Shopping feed nebo jiný podporovaný formát. Z tohoto feedu si v Xemelu vytvoříte feed pro mnoho dalších prodejních kanálů. Xemel automaticky přizpůsobí formát a strukturu feedu pro požadovanou cílovou platformu. Následné doladění feedu je pak na vás (mapování kategorií, přidání dárků, přepočet měn atd.).

Spolehlivý nástroj s bleskovou aktualizací dat

Xemel zajišťuje stabilní tok dat. To znamená, že vaše produktové informace budou v prodejních kanálech aktuální a inzerce poběží bez výpadků. Standardní frekvence aktualizace feedů je v Xemelu každých 45 minut. Individuálně lze nastavit četnost aktualizace feedů až na 5 minut. Časové frekvence můžete nastavit odlišně pro skladové a produktové feedy, přesně podle vašich potřeb.

Bez nutnosti IT

Xemel je vybaven intuitivním a uživatelsky přívětivým rozhraním, které umožňuje rychlou a jednoduchou správu produktových feedů. Bez nutnosti hlubších technických znalostí můžete sami bez potřeby IT snadno nastavovat generování a úpravy feedů. Nástroj poskytuje širokou paletu funkcí a automatizací, které nahrazují práci developera, což vám šetří čas a peníze.

Efektivní zákaznická podpora

V aplikaci Xemel naleznete komplexní systém nápověd ke každé funkci. Noví uživatelé se mohou přihlásit na školení, které jim pomůže osvojit si jeho funkce. V případě, že byste měli jakýkoliv problém, je k dispozici tým specialistů, který vám rád pomůže.

 

Jak v Xemelu vytvořit feed pro Srovname.cz

Propagujete nebo chcete propagovat své produkty na Srovnáme.cz a zajistit si větší dosah? Na Srovnáme.cz se produktově napojíte pomocí XML feedu ve formátu Heureka, Zboží.cz nebo Google Shopping. Všechny tři typy feedů aplikace Xemel podporuje. V nástroji můžete také vytvořit přímo formát feedu Srovnáme.cz, který obsahuje tagy důležité pro inzerci na Srovnáme.cz (TOLL, PRODUCTNO). 

Následujte tyto kroky a během chvilky budete mít přehled nad svým feedem a jeho obsahem.

  1. Zaregistrujte se do Xemelu.
  2. Po registraci můžete přidat do svého účtu URL e-shopu.
  3. Pro vytvoření Srovnáme.cz feedu v Xemelu budete potřebovat vstupní zdroj produktových dat. Můžete použít třeba svůj Shoptet feed, nebo některý z dalších podporovaných typů feedů.
  4. Jako výstupní typ feedu nastavte Srovnáme.cz. Xemel automaticky vytvoří feed ve struktuře a formátu, které Srovnáme.cz vyžaduje.
  5. Srovnáme.cz feed můžete dále podle potřeby upravovat – dopravce, kategorie, parametry, přepočet ceny do CZK atd.
  6. URL Srovnáme.cz feedu nahrajte do srovnávače. Informace ve feedu se budou pravidelně aktualizovat každých 45 minut. Jakékoliv dodatečné úpravy produktových informací můžete pohodlně provádět přímo v Xemelu.

Díky tomuto jednoduchému procesu budete mít kontrolu nad svým Srovnáme.cz feedem a zajistíte si aktuální a přesné informace o svých produktech.

 

Xemel aplikace pro Shopify e-shopy

Běží váš e-shop na Shopify? Protože Shopify nenabízí vlastní možnost generování produktových feedů, je vždy nezbytné využít nějakou externí aplikaci. Všechny e-shopy, které fungují na této platformě, mohou využít Shopify aplikaci – Xemel Feed Generátor. Tato aplikace umožňuje generovat produktové XML a CSV feedy pro nejrůznější platformy jediným kliknutím. 

Aplikace pracuje zcela za vás. Využívá veškerá dostupná data z Shopify e-shopu, aby pro vás vytvořila optimální produktový feed na jeden klik. Plně automatizovaná aplikace zpracovává informace o produktech, včetně obrázků, parametrů, cen doprav, měn a dalších custom polí. 

INSTALOVAT APLIKACI PRO SHOPIFY

 

Přejete si mít bezchybné feedy a vyzrát nad konkurencí? Xemel je nástroj, který vás v tom nenechá. Vytvořte si feed pro Srovnáme.cz nebo to nechte na Xemel týmu.