FAQ před registrací: na co se nás často ptáte?

Kde najdu základní informace o Srovname.cz?

O tom, co děláme, proč je s námi radost spolupracovat a komu už jsme pomohli, se dozvíte právě tady.
http://loans-cash.net

Chtěl bych si ověřit, jak si na trhu vedete. Existují nějaké nezávislé studie?        

Mrknout se můžete třeba na průzkum Oxyshopu, kde najdete nezávislou studii. Ta říká, že podle součtu návštěv našich webů Srovname.cz, Naakup.cz a Porovnani-ceny.cz jsme na třetím místě ze všech portálů zaměřujících se na srovnávání zboží. Statistiky o nás nenajdete na placeném Netmonitoru, který funguje spíše jako měřící nástroj pro mediální agentury k tomu, aby mohly prostor webů prodávat třetím stranám.

Patříte stejně jako Heureka.cz do nějaké korporátní skupiny?

Srovname.cz je nezávislá služba, nevlastní nás žádný mediální dům nebo korporace.

Můžu si spolupráci s vámi nejdříve vyzkoušet zadarmo?

Zkušební verzi zdarma nenabízíme. Nastavit kampaň nám dá práci, za kterou si účtujeme férovou cenu. Zkoušet spolupráci třeba na týden nemá smysl, protože vám nepřinese relevantní výsledky. Nejdříve je totiž potřeba e-shop přidat do našeho systému, zpracovat XML feed, nastavit kampaň a načerpat dostatek dat. Teprve potom je možné kampaň vyhodnotit.

Můžu si prohlédnout, jak vypadá přihlášení ve vašem systému ještě předtím, než zaplatím?

Myslíme si, že prohlédnutí administrace vás nepřesvědčí o tom, co umíme. Proto tuto možnost nenabízíme. Administrace by totiž byly zcela bez dat, to znamená bez statistik a informací o feedu. Vstup do našeho rozhraní získáte až po zaplacení. Pokud je pro vás opravdu důležité, jak náš systém vypadá, dejte nám vědět a my vám rádi pošleme printscreeny naší administrace.

Jaká je na Srovname.cz cena za proklik?

Cenu za proklik si můžete nastavit sami, a to na každou kategorii (v administraci) nebo produkt zvlášť s pomocí vhodného tagu v XML feedu. Minimální cena za klik se liší podle kategorie, prohlédnout si je můžete v našem ceníku.

Zdražujete v sezóně kliky?

Nemusíte se bát, naše ceny za proklik zůstávají po celý rok stejné a to i během Vánoc. 

Jaký XML feed u vás potřebuji?

Popis formátu XML pro Srovname.cz najdete tady. Použít můžete i XML feed pro Heureka.cz nebo Zbozi.cz. Zkontrolujte, zda do XML feedu vypisujete všechny tagy. V administraci na Heureka.cz jste totiž mohli mít cenu za dopravu nastavenou fixně, u nás ji musíte uvádět v XML feedu. Proč? Máme rádi, když jsou věci jednoduché. Díky tomuto kroku totiž změníte údaje o ceně za dopravu úplně všude, nemusíte ji předělávat v každém systému zvlášť.

Jak často XML feed aktualizujete?

XML feed obchodů stahujeme každý den chvilku před půlnocí. Takže můžete v klidu spát, všechnu práci uděláme přes noc. Aby aktualizace XML feedu proběhla bez problémů, musí splňovat standardy XML souboru. Přečíst si o nich můžete tady nebo třeba tady. Vyhnete se tak situaci, kdy nástroj, který soubor zpracovává, narazí na neočekávané znaky a nedokončí svoji práci.

Chcete se nás ještě na něco zeptat? Anebo nám jen popřát hezký den? Pak nám napište do komentářů nebo na obchod@srovname.cz.