Google nákupy – jak je využít na maximum?

Google nákupy jsou momentálně jedním z nejlepších způsobů, jak přivést zákazníky na váš e-shop. Gigant Google dokáže pomocí nich vaše produkty zobrazovat nejen ve vyhledávání, ale i na jiných Google platformách. Zásah Google nákupů může být skutečně obrovský, stačí k tomu pouze správně nastavený XML feed. Srovname.cz jakožto porovnávač cen nyní nabízí možnost svým klientům se v Google nákupech zobrazovat a to i těm, kteří již na Google Nákupech (dále jen GN) inzerují sami.

Jak to celé funguje?

GN jsou typem Google Ads kampaně, která umožňuje zobrazovat na Googlu reklamy ke konkrétním produktům a to včetně ceny, obrázku i krátkého popisku. Všechny tyto informace o produktech se na GN dostávají pomocí automatického stahování XML feedu, jsou tedy vždy aktuální. GN se zobrazují na stránce vyhledávání ve výsledcích, na stránkách Google v pravé postranní liště a také v části pod vyhledáváním.

Přímo v GN nelze produkty nakupovat, pouze porovnávat s dalšími obchodníky, co zboží nabízí. Následně zákazníka přesměrují na produktovou stránku ve vybraném e-shopu.

Jak probíhá zobrazování v GN se Srovnáme?

Zhruba před rokem a půl Google umožnil inzerovat v GN i srovnávačům cen. My jsme tuto nabídku využili a nabízíme ji jako další možný kanál našim partnerům.

V případě, že sami GN už využíváte, nemusíte se bát, že bychom vašim pozicím konkurovali. S partnery máme domluvenou nižší než průměrnou cenu CPC, produkty se tak budou zobrazovat na zcela jiných pozicích.

Co můžete získat?

Pokud se pro spolupráci s námi rozhodnete, můžete se těšit na širší pokrytí o další pozice ve výsledcích vyhledávání Googlu. Budete tak mnohem více vidět  a získáte vyšší a relevantnější návštěvnost. Garantovat vám můžeme zvýšení konverzního poměru o 2 – 6 %.

Případová studie

 

V případě zájmu o zařazení do Google nákupů přes Srovname.cz kontaktujte:

Petru Duškovou

(+420) 777 976 104

petra@srovname.cz