ChatGPT pro e-shopy – představení po lopatě

Mít vlastní e-shop není taková hračka, jak se pro ostatní může zdát. Moc práce vyřeší více lidí. Ty ale musíte platit a starat se o ně. Představte si však, že existuje nástroj v podobě člověka na dálku, který vám může pomoci v oblasti komunikace se zákazníky, marketingu, obsahu e-shopu a dalšími věcmi, které vám ubírají na drahém čase. Tímto nástrojem je ChatGPT, nejmodernější technologie umělé inteligence, která kombinuje výkonné algoritmy a přirozené jazykové zpracování. Ačkoliv to zní složitě, je to velmi jednoduchý nástroj. A tohoto pomocníka na dálku vám chceme přiblížit.

Příjemnější komunikace se zákazníky

ChatGPT je skvělým pomocníkem při zajišťování zákaznické podpory a odpovídání na e-maily. Místo toho, abyste se namáhali při psaní odpovědi, přemýšlení a kontrole pravopisu, můžete se obrátit na ChatGPT a využít jeho schopnosti generovat elegantní a profesionální odpovědi. Je to zejména užitečné, když dostanete nepříjemný e-mail od zákazníka, o to víc pokud jste v právu. V takových situacích můžeme pociťovat nutkání odpovědět v podobném nepříjemném tónu. ChatGPT nerozumí emocím ostatních a tak odpoví za vás – a to s veškerou zdvořilostí. Stačí mu napsat: „Odpověz na tento e-mail od zákazníka vstřícně s tím, že bohužel nemůžeme vyhovět jeho požadavku.“ A budete překvapeni, jak zodpovědně se s tím tento nástroj vypořádá.

Popisky produktů

Ať už prodáváte produkty od jiných dodavatelů nebo vlastní, vždy musíte vytvořit popisky. Ideálně by měly splňovat pravidla českého pravopisu, být lidsky napsané a zároveň dobře fungovat z marketingového (zejména SEO) hlediska. Pokud jde o produkty od dodavatelů, ChatGPT vám za pár sekund připraví upravený text. Pokud jde o vaše vlastní produkty, stačí mu jednoduše popsat, co jsou zač a jaký mají účel. Obecně je pro ChatGPT hračka pracovat s textem. A v případě, že potřebujete vytáhnout z dlouhého textu specifika produktu, můžete ChatGPT požádat, aby je našel a vypsal vám je.
Pokud provozujete e-shop na platformě Shoptet, není nic jednoduššího, než si napojit doplňěk, který vám nahradí copywritera.

Sociální sítě

Ideální, pokud nemáte rozpočet na vlastní marketingový tým nebo agenturu a obáváte se najímat neznámého specialistu. ChatGPT pro vás vytvoří plán pro sociální sítě, napíše texty a poradí vám, jaké obrázky použít. Vy pak jen kopírujete a vkládáte připravené texty na sociální sítě.

Vytvoř mi plán na sociální sítě na další 2 týdny

Překlady

Importujete produkty ze zahraničí? Pak je jistě potřeba nějakým způsobem překládat a upravovat texty produktů, aby váš e-shop měl smysl a působil důvěryhodně. Svěřte to ChatGPT – stačí zkopírovat text z jiného jazyka, vložit do ChatGPT a přidat příkaz: „Přelož mi to tak, abych to mohl použít na našem e-shopu a zákazník pochopil, o jaký produkt se jedná.“

Články a akce

Máte právě probíhající akci a chcete na ni přitáhnout pozornost zákazníků? Vytvoření takového textu pro blogový článek nebo akční sekci může zabrat i více než 2 hodiny. Zkuste napsat ChatGPT větu: „Napiš mi krátký článek o naší akci, kde zákazníci získají zdarma olej při nákupu sekačky za více než 15 000 Kč.“ To je jediné, co potřebujete, abyste získali kvalitní upoutávku obsahující 319 slov. Ukázkové video najdete zde.

 

Pokud hledáte způsob, jak zvýšit efektivitu a profesionálnost ve svém e-shopu, nemusíte hledat dál. ChatGPT je mocným nástrojem, který vám pomůže v mnoha oblastech vašeho podnikání. Odkaz na tento nástroj najdete na https://chat.openai.com/, stačí se zaregistrovat pod svým e-mailem. K dispozici je verze zdarma i placená (vylepšená oproti verzi zdarma). 

Zajímá vás, jak ChatGPT využíváme my pro zdokonalení služby pro vás a snížení tak náklady na reklamu? Přečtěte si o tom více.